tirsdag 7. oktober 2014

Våpenteknologi

En grunn til at krigen varte så lenge var den nye våpenteknologien som ble tatt i bruk, kombinert med at det var stillestående kamper. Man hadde blant annet maskingevær. Maskingeværet gjorde det mye vanskeligere for angripere å bevege seg framover, gi og med at de lett kunne plaffes ned.
Et annet våpen som ble mye brukt og som kan ha bidratt til at krigen varte så lenge var tanks. Tanks er store, de beveger seg sakte de første tanksene under krigen kjørte ikke fortere enn 4,8km i timen. Tanks er også vanskelige å ødelegge. Det kan tenkes at det var mange kamper hvor man brukte en del tid på å ødelegge tanks.
Noen giftige gasser ble også brukt som våpen under første verdenskrig. Sennepsgass ble brukt og var et av de dødeligste våpnene. De påført gassen kunne kjenne effektene etter 12 timer, og gassen kunne ta så lang som 5 uker på å drepe. Hvis dette ble brukt hyppig er det ikke rart krigen varte lenge.
Kombiner dette med at hærene var større enn noensinne, gi å med at det var flere mennesker på kloden enn noensinne (http://en.wikipedia.org/wiki/World_population_estimates), og at kampene ikke foregikk på store åpne gressletter med hærene masjerene mot hverandre.


Kilder:
http://www.historyonthenet.com/ww1/weapons.htm
http://www.firstworldwar.com/weaponry/
http://en.wikipedia.org/wiki/World_population_estimates