onsdag 15. oktober 2014

Den russiske revolusjonen/Sovjetunionen

1.1 Det er en primærkilde fordi han han levde under den tiden og skrev om det han han så.
1.2. Han var positiv til revolusjonen i Russland. Han ser ut til å støtte verdensrevolusjonen som han mener må til for å redde vår jord.
1.3. Rudolf Nilsen var en norsk dikter som skrev for arbeiderklasse og mye av hans verker handler om livet på Østkanten på Oslo.
1.4 På 1920-tallet var Norge i en økonomisk krise. Det var inflasjon, og i 1919 ble alkohol forbudt. Det ble større frykt for kommunismen samtidig som venstresiden i politikken ble sterkere. Arbeiderpartiet ble sosialdemokratisk parti. Etter 1933 begynte økonomien å bedre seg.
2.1 Den russiske revolusjon var et vendepunkt i historien fordi den inspirerte mange andre land til å         gå i samme retning og det fikk ekstremt katastrofale følger for millioner av mennesker.
2.2. Han mente nok dette pga. av den russiske revolusjonen førte til en spredning av forskjellige                idealer som mange hadde ønsket seg, mens den samtidig førte til grufulle totalitære stater verden        over som utføre mange grusomheter mot sine befolkninger, som feks. GULAG-systemet i                    Sovietunionen og sultkatastrofen i Ukraina på 30-tallet.
2.3. E.H Carr var en engelsk historiker som var spesielt interessert i Sovietunionens historie og skrev        en bok på 14 bind om det. Han var spesialisert innen feltet internasjonale relasjoner. Han var i            stor grad venstreorientert selv om han skiftet politisk syn gjennom livet. Under andre verdenskrig        gikk hans politiske meninger stadig mer mot venstre. Selvsagt har hans politiske syn påvirket              hvordan han ser på den russiske revolusjonen, det er jo umulig for et menneske å være totalt               objektivt.